Látnivalók

Az üdülő közelében található a Galerius római császárról elnevezett, a római fürdők hangulatát idéző, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ, amely nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várja a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.

Siófokon egész évben gazdag a programkínálat, a főszezonban egymást érik a koncertek, szabadtéri programok, fesztiválok. Siófokon a földi programok mellett népszerűek a vízi programok. A Balaton egyik legromantikusabb látványossága a nyári alkony vízről megtekintve. Ezt vendégeink is átélhetik egy kellemes hajókázás során. A siófoki kikötőből egymás után indulnak a sétahajók, diszkóhajók, gyerekhajók és programhajók. Siófok és környéke látnivalókban is gazdag. Minden korosztály megtalálja a neki szóló programokat, elfoglaltságokat.

 

Program lehetőségek:

 

Túra ajánlatok:

  • Töreki túra 25 Km
  • Zamárdi kőhegy - szántód rév túra 33 Km
  • Kereki túra 54 Km
  • Siópart túra 27 Km
  • Kiliti szőlőhegy túra 18 Km
  • Balatonvilágos magas part 26 Km
  • Tihany túra 30 Km
  • Kisbalaton körtúra 76 Km
  • Nagybalaton körtúra 204 Km

 

Látnivalók-Programok

A Balaton déli partján, a Sió -csatorna torkolatánál fekvő, pezsgő életű, forgalmas üdülőváros 15 km hosszú sekély vizű partszakaszával, gondozott parkjaival, árnyas utcáival, szállodáival, üdülőivel, éttermeivel kiváló célállomás lehet a pihenni, kikapcsolódni vágyókon túl a kultúrát, történelmet, kirándulást kedvelő látogatók számára is, mivel a város és környéke bővelkedik szabadidős lehetőségekben, érdekességekben, látnivalókban.

A város központjában magasodik a víztorony, a város 45 méter magas jelképe, melyet 1912-ben építettek és 2011-ben újítottak fel.

Siófok kikötőjében a legnagyobb a balatoni hajóforgalom, érdekessége a kikötővel egybeépült Sió-zsilip, amellyel a szakemberek a folyó vízszintjét szabályozzák.

Az Oulu parkban sokan csodájára járnak a különlegesen szép, faszerkezetű evangélikus templomnak, mely Makovecz Imre alkotása.

A pályaudvar előtti Millennium park dísze a Zenepavilonban felállított Kálmán Imre szobor, Varga Imre alkotása.

A Kálmán Imre Múzeumot az operett királyának szülőházában rendezték be, korhű környezetben látható a zeneszerző zongorája, kottái, használati tárgyai.

A Kárpát-medence ásványait bemutató Ásványmúzeum 3000 darabos gyűjteményével a legnagyobb ilyen kiállítás Magyarországon. A Kálmán Imre Múzeum és a Kálmán Imre Kulturális Központ felső szintjén képzőművészeti kiállítások várják a látogatókat.

A városban fesztiválok, koncertek, sportesemények, kiállítások váltják egymást.

A különféle rendezvények minden évben a Pünkösdi Szezonnyitó Ünnepséggel indulnak, ebben az időben nyitja meg kapuit a Töreki Művésztelep is.

A római katolikus templomban a neves orgonaművészek által tartott orgonahangversenyek mellett orgona mesterkurzus is indul. Az operett kedvelőit a Kulturális Központban Kálmán Imre halhatatlan művei szórakoztatják.

A könnyűzenét kedvelők a szabadtéri színpadon és a nagystrandon találkozhatnak kedvenceikkel.

A hajókikötőtől 4 km távolságra, a széplaki Ezüstpart alatt található a Töreki-láp és egy 11 kisebb tóból álló tórendszer.